a kiállítás leírása

Helyszínen található, előzetesen újrahasznosítható anyagok hiányában az alkalmazott installációs elemek későbbi felhasználhatósága volt fontos szempont számunkra: a műszaki eszközök a Ludwig Múzeum kiállításain, a bútorok az Ellátóban fognak hasznosulni.
   Tevékenységünkre és a kiállítás címére reagálva a pavilonban cselekvési pontokat határoztunk meg, ahol kisebb aktivitásra szólítjuk fel a látogatót ahhoz, hogy információt szerezzen a projekttel kapcsolatosan.
   Az első ilyen pont a fapadozatú, henger alakú előtér. Itt a látogató rövid, tömör formában hozzájuthat minden fontos információhoz. A teremben egy négy méter átmérőjű faasztalt láthatunk, amely körül egy dokumentumfilm mutat be részleteket a tévéképernyőkön. A vetítés a résztvevők nézőpontján keresztül a szervezőmunkára, az építészi szerepvállalásra helyezi a hangsúlyt.
   A párhuzamos teremben az ugyanilyen kerek asztalon található számítógépeken a látogató virtuálisan bejárhatja az egri épület belső tereit és aktuális kiállítását.
A programban szereplő kiállítás a projekthez kapcsolódó Aktivátorok. A közösségek építészete: önszerveződő helyek és a kultúra új színterei című workshop résztvevőinek tevékenységét mutatja be, így más, az egrihez hasonló helyszínekről is képet kaphatunk.
Az online alkalmazás segítségével az érdeklődők Egerből és a világ minden pontjáról elérhetik a velencei magyar pavilon kiállítóterét, ha pedig az Ellátóban valamilyen program van, akkor a velencei monitorok átkapcsolnak az egri élőképre, így az esemény részesei lehetnek a kiállítás látogatói. A cselekvési pontokat falgrafikák kísérik, elősegítve az értelmezést. A két teret összekötő falon a projekthez kapcsolódó, a folyamatot magyarázó gondolatok jelennek meg hagyományos módon, tablók formájában.
   A pavilon átriumában – a Gárdonyi-kert állandó jelenlétére utalva – ideiglenesen növényeket telepítettünk. A növényeket a kiállítás végeztével a Giardini területén ültetjük el, együttműködve a biennále kertészeivel.
   Távozáskor vizespalackot vihet magával a látogató, amelyet az átriumba telepített csapból tölthet meg. Ha a palack kiürül, a város ivókútjainál újratölthető.